16 mei 2013

Kruiden en specerijen

Inmiddels heb ik voor een aantal producten plasticvrije alternatieven gevonden. Zo gebruik ik voor groente en fruit de Re-Sacks en ontdekte ik de lokale biologische markt waar ik haver, bonen en noten kan kopen. Bij Ekoplaza vond ik blond lijnzaad in papieren verpakking. En ik heb zelfs wat geexperimenteerd met plasticvrije schoonmaakmiddelen.

Vandaag ben ik op zoek naar plasticvrije specerijen. Ik eet graag kaneel, kardemom en allerlei andere specerijen. De volgende keer dat ik in de supermarkt (Albert Heijn of Ekoplaza) ben, zal ik kijken of dit ook in glas (zonder plastic deksel) of papier verkocht wordt.

Het liefst vind ik een winkel waar ik losse kruiden en specerijen kan kopen. In Utrecht lijkt zo'n winkel te zitten: De Droom van Utrecht.

"Ook de losse kruiden nemen een belangrijke plaats in ons assortiment. Het aanbod bestaat uit meer dan 120 soorten. Geneeskrachtige kruiden verkopen we nog op de traditionele manier en worden los afgewogen. De gangbare kruiden zijn altijd op voorraad, maar mocht u specifieke wensen hebben kunnen wij alle leverbare kruiden bestellen, echter wel met een minimale afname van 250 gram. ... Keukenkruiden hebben we in vele soorten en zijn niet te vergelijken met de smakeloze voorverpakte kruiden."
Daar zou ik graag eens een kijkje nemen.

De Vegetarische Slager verkoopt kruiden en specerijen in glazen potjes (met metalen deksel), maar het assortiment is klein en heeft niet de dingen waar ik naar op zoek ben.

Gekruid, een Belgische webwinkel, heeft een uitgebreid assortiment. Daar leerde ik ook iets nieuws, namelijk dat er verschillende soorten kaneel bestaan en wat het verschil is tussen Ceylon kaneel poeder en Kassie kaneel.

Ik hoop eigenlijk dat ik in de supermarkt gewoon plasticvrije kruiden en specerijen kan kopen. Blijkt dat niet te kunnen, dan neem ik contact op met een van bovengenoemde winkels om te informeren of ik er plasticvrije of, nog beter, verpakkingsvrije producten kan kopen.

2 opmerkingen:

 1. Er zijn ook wel kruiden in metalen verpakking, ik heb daar gewoon uit de supermarkt een potje kaneel van.
  Bij de plus hebben ze bio kruiden in glazen potjes, alleen wel met plastic deksel..

  kan je ook niet kijken bij Dille en Kamille? volgens mij hebben ze daar ook wel losse kruiden als ik het me goed weet te herinneren..

  groetjes
  Sytske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het meedenken Sytske!

   Je ervaring in de supermarkt geeft hoop. De kruiden die ik koop bij de AH zitten in plastic zakjes of in een glazen potje met plastic deksel. En de kruiden die ik bij de Aziatische supermarkt koop zijn ook verpakt in plastic (zakjes of potjes). Maar misschien moet ik nog eens beter kijken bij de AH en misschien ook bij andere supers.

   Dille & Kamille, goede tip! Ze verkopen inderdaad ook kruiden zie ik op de website. In de webwinkel in plastic verpakkingen, maar misschien wel los in de winkel.

   Leuk dat je m'n blog leest! Groet, Miek

   Verwijderen