4 december 2013

Plastic weekoverzicht #23

Dit is ons plastic afval van afgelopen week.


We kopen steeds minder plastic. Toch zijn er nog een aantal dingen waar we nog geen plastic-vrij alternatief voor hebben gevonden of waar we nog niet naar hebben gezocht. Tips voor plasticvrije alternatieven zijn welkom! Onderaan de pagina kun je een berichtje achterlaten.

Hieronder volgt een overzicht van ons afval per product categorie.

Twee biologische vlees producten van Ekoplaza
Kwark van boerderij De Vijfsprong
Kruiden

Kruiden kopen we tegenwoordig bij een kruidenier in Utrecht, maar zeezout hebben we nog niet plastic-vrij kunnen vinden.


Hoekje van zakje geraspte kokos
Kokoscreme (santen)
Pepermuntje (van eeuwen geleden, uit een jaszak)
Voedingssupplementen
Huishoudelijke artikelen
Tandpasta en tandflos

Jarenlang hebben we zonder al te veel nadenken plastic producten gekocht. Een paar weken geleden ben ik begonnen met een Heel Grondig Opruimproject. Aanleiding is mijn ergenis over stapels dozen die een ruim jaar na onze verhuizing nog steeds onuitgepakt staan. Ik zie het niet zitten al die dingen nog eens te verhuizen, dus doe ik alles weg wat ik nu niet gebruik en in de toekomst waarschijnlijk ook niet ga gebruiken. Inmiddels heb ik al meerdere dozen naar de tweedehandswinkel bij ons in de straat gebracht. Ook heb ik wat dingen weggeven aan vrienden, kennissen en mensen die ik ken via sociale media. Sommige dingen zijn echter te oud, kapot of nutteloos, dus belanden in de afvalbak. Zo ook wat plastic dingen.


Cd hoesje, rolletje plakband, keukengereedschap

3 opmerkingen:

 1. Plakband: Van dat donkerbruine papieren plakband om te gebruiken voor dozen (te koop bij bijvoorbeeld Bureaubewust in Utrecht), of schilderstape oid uit de bouwmarkt.
  En blijkbaar heeft Weleda tandpasta in aluminium tubes, ik heb die zien staan in de biowinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super dat je meedenkt. Die tip van plakband ga ik onthouden. Helaas heb ik nog een rolletje of vier liggen, maar als die op zijn, ga ik voor papieren plakband. Naar die Weleda tandpasta ga ik kijken.

   Verwijderen
  2. Ik zou niet wachten tot je plakband op is ;) Als je nu al papieren plakband/schilderstape in huis haalt, kun je al afwisselen en kijken welk plakband het meest geschikt is, en als je een keer perse doorzichtig plakband in huis hebt, dan heb je dat nog.

   Verwijderen