5 november 2013

Plastic weekoverzicht afl. 19

Dit is ons plastic afval van de afgelopen week.


Zoals altijd, hieronder een overzicht per categorie.

Stukje vlees (hert)
Diepvries- en boterhamzakje

Ondanks dat ik al tijden niet meer heb gegrepen naar een nieuw diepvries- of boterhamzakje, blijven ze ons achtervolgen. Blijkbaar hebben we die zakjes voor heel veel dingen gebruikt. Maar goed, in ieder geval geen nieuwe zakjes, dus ooit moet er een einde komen aan deze in onze afvalberg.


Kruiden en specerijen

Ook plastic verpakkingen in onze enorme voorraad kruiden en specerijen achtervolgen ons. Ondanks het feit dat we onlangs overgestapt zijn op losse producten.


Dop van honingpot

Afgelopen zondag hebben we eindelijk lekkere honing van goede kwaliteit gevonden bij Ekoplaza. De honing komt uit Italie en op de pot staat dat het niet is verwarmd.


Tempe
Dopje van kleine fles azijn
Vis uit de diepvries
Zakje zongedroogde tomaten van AH

Zongedroogde tomaten
koop ik tegenwoordig op de biologische markt in Den Haag.


Kokosblok

We hebben een enorme voorraadkast, met o.a. heel wat pakjes kokos. Ook al heb ik kokos in mijn muffins en gerechten vervangen, dat we af en toe gebruiken.


Gedroogde vruchten
Restje afval van buitenlands bezoek, vorige week over het hoofd gezien
Soda, keukenpapier en ringetje van een fles schoonmaakazijn
Cosmetica: dopje van een make up potlood
Restafval

Op onze geweldige huishoudmachine past een blender. Deze bestaat voor het grootste deel uit glas, maar de deksel en de voet zijn van plastic. Helaas is het plastic onderaan de blender gescheurd. We hebben het ding een aantal keer met lijm gerepareerd en zo de levensduur met minstens een half jaar verlengd, maar afgelopen week stopte hij echt met werken. Dus hebben we een nieuwe gekocht. Online. Jammer de bammer kregen we daar wat plastic bij cadeau (links op de foto). Daarnaast vond ik voor de zoveelste keer een plastic zadeldekje op mijn fiets (midden) en ontvingen we een pakketje dat in plastic verpakt was (rechts).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten