29 maart 2015

Plastic-Free Shopping Guide voor Nederland

Je wilt wel minder plastic kopen, maar weet niet waar? Geen probleem, want vanaf heden kun je je laten inspireren door de Plastic-Free Shopping Guide voor Nederland van Plastic-Free Tuesday (klik op de link om te downloaden en op te slaan).

De gids is georganiseerd per item, bijvoorbeeld afwasmiddel, fruit en melk. Onder elk item staan ofwel namen van landelijke winkelketens, ofwel per stad de namen en adressen van een of meerdere winkels. Voor sommige producten staan beide aangegeven.


Jouw hulp nodig voor uitbreiding van de gids

Zoals je ziet is de gids verre van compleet. Daar wil ik heel graag iets aan doen, maar daar heb ik wel jullie hulp bij nodig. Ik kan onmogelijk zelf voor alle producten op aarde een plastic-vrij alternatief in alle Nederlandse plaatsen vinden. Deel alsjeblieft je kennis, zodat nog meer mensen makkelijk kunnen gaan plastiminderen.

Je kunt helpen door hieronder een kort berichtje achter te laten met daarin de volgende gegevens:
(1) naam van het product;
(2) naam van een landelijke winkelketen of naam & adres van winkel in jouw stad;
(3) hoe het product is verpakt (bijvoorbeeld in statiegeld glas, karton of gewoon los);
(4) of je zelf iets mee moet nemen zoals een bakje of een fles.

Wil je de gegevens liever mailen? Dat kan ook! Stuur bovenstaande informatie dan naar tips apestaartje plasticfreetuesday punt com.

Ontzettend bedankt voor je hulp! Op naar een wereld met minder plastic!


2 opmerkingen:

  1. fruit, groente, kruiden en specerijen en noten kun je in Utrecht kopen op de biologische boerenmarkt op vrijdag. Je kunt zelf een potje, bakje of zakje meenemen. Kokosolie is ook gewoon bij de Albert Heijn in glazen potten met metalen deksels te koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij de SuperFair in de Biltstraat in Utrecht kun je veel producten in bulk kopen en in je eigen zakjes/potjes doen of in het aangeboden papieren zakje doen. De volgende dingen worden op deze manier aangeboden: Groente en fruit, eieren, brood, chocolade artikelen, pasta, snoep, koek, noten, zuidvruchten, muësli, zaden, rijst, peulvruchten, azijn en olie.

    BeantwoordenVerwijderen