5 mei 2013

Toiletreiniger

Ambachtelijk huisvrouw Lana van Leeuwen laat in dit filmpje zien hoe je schoonmaakt zonder gespecialiseerde rommel zoals allesreiniger, toiletreiniger, bleekmiddel, ontstopper, schuurmiddel, antikalkmiddel, glasreiniger en noem maar op in huis te halen.

Hier het recept voor toiletreiniger:
Heavy duty toiletreiniger
Geen chloor meer nodig!
- Baking soda
- Azijn
Strooi baking soda in de pot, giet de azijn er overheen. Niet schrikken dit gaat heel hard bruisen. Zorg dat je de ruimte ventileert. Zodra het uitgebruist is haal je de borstel er doorheen en spoel je door.
Baking soda kun je kopen bij de aziatische supermarkt, bijvoorbeeld bij de winkelketen Amazing Oriental.

Bron: www.amazingoriental.com
Je kunt het ook kopen op http://www.baking-soda.nl/. Per pakje €1,50. Plus verzendkosten, waardoor de baking soda onnodig duur wordt. Wel staan er allerlei nuttige tips op deze website. Daarom zeker een kijkje waard.

Om helemaal van de plastic verpakking van de toiletreiniger af te komen moet ik nog wel op zoek naar azijn die niet in plastic zit. De azijn die ik in huis heb, zit namelijk in een plastic fles. Volgens mij verkoopt de supermarkt ook azijn in glas. En misschien is azijn ook wel zonder verpakking te vinden, bijvoorbeeld op de markt of in een delicatessenwinkel. Ben benieuwd wat voor prijs daar aan hangt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten