10 juni 2013

Plastic op reis

Afgelopen weekend zijn we een paar dagen in het buitenland geweest. Mijn eerste weekendje weg sinds ik dit plastic project ben gestart. Het blijkt makkelijker om plastic minimalist te zijn thuis dan op reis. Hier volgt het verslag van de reis.

Vrijdagavond: Bakje hummus op Schiphol
 
De hummus aten we met vers zelfgebakken brood, dat we meenamen in de blauwe plastic zak

Zaterdag deden we boodschappen in een lokale supermarkt. We kochten een doos biologische eieren, een paprika, twee broden verpakt in een papieren zak met plastic venster en een potje salsa dipsaus. Als snelle snack at ik een cake-achtig broodje verpakt in plastic folie. Voor vrienden kochten we een witte bloem in de bloemenwinkel, verpakt in papier.

Zondag kochten we ansichtkaarten om naar familie te sturen. Voor het zakje hebben we vriendelijk bedankt. Later aten we een ijsje op het strand. We gingen expres op zoek naar schepijs. We kochten verse bessenijs. Helaas kregen we er een plastic lepeltje bij en vergaten we te zeggen dat we die niet wilden hebben.

's Middags kochten we verder nog twee roggebroden, helaas verpakt in plastic broodzakken. Als beleg weer salsa tomaten saus en hummus. De laatste in een plastic bakje. We vonden ook weer een paprika en wat tomaten, zonder verpakking. Het viel sowieso op dat de desbetreffende supermarkt weinig plastic verkocht op de groente- en fruitafdeling. Verder kochten we nog olijven en wat vis.Op maandag aten we de restjes op. Ook kochten we weer een ijsje. Cranberry ijs dit keer. In een hoorntje, zonder lepeltje. Als souverniertje kocht ik een papieren puntzak gebakken amandelen met kaneel.

Voor een volgende keer onderweg hou ik deze punten in gedachten:

  • IJs: zonder verpakking, dus ijs in een hoorntje. Bedanken voor een eventueel plastic lepeltje. 
  • Brood: eigen broodzak meenemen en die zak gebruiken om brood in supermarkt of bij de bakker te kopen. Misschien is er ook een Re-Sack voor brood? Eventueel kijken bij de bakker of brood in papier verkocht wordt.
  • Broodbeleg: salsasaus, pindakaas, eieren, olijven. 
  • Groente en fruit: altijd Re-Sack meenemen. We wilde bijvoorbeeld eigenlijk kleine tomaatjes kopen, maar daar hadden we een zakje voor nodig, dus kozen we uiteindelijk voor plasticvrije trostomaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten